Medikal Cilt Bakımı
Gözeneklerde birikmiş olan sebumun, ölü hücrelerin, kozmetik kalıntılarının, havadan gelen toz ve kirlerin ciltten arındırılması işlemidir.
Biriken bu yabancı maddeler gözenekleri tıkayarak siyah noktayla sivilce oluşumuna ve cildin canlılığını kaybederek donuk görünmesine sebep olur.
Düzenli bakımlar ile profesyonel ürünler kullanılarak yapılan işlemlerde bunların önüne geçilerek cildin canlanması,ışıltılı bir görünüme kavuşması sağlanır.Böylece cilt daha aydınlık ve dış faktörlere karşı dayanıklı hale gelir.
Kimler İçin Uygundur?
Kadın erkek fark etmeksizin medikal cilt bakımı her yaş grubuna uygundur.Uzman tarafından yapılan ayrıntılı analiz doğrultusunda yapılacak olan uygulama danışanın ihtiyacına göre kararlaştırılır.Eğer bir sağlık problemi var ise uzman bilgilendirilerek protokol o şekilde belirlenir.
Medikal Cilt Bakımı Aşamaları
Eğer gündüz saatlerinde bakımı yapılmışsa güneş koruyucu sürü sürülerek cilt bakımı bitirilir
Medikal Cilt Bakımı Ne Zaman Yapılmalıdır ?
Cildin ihtiyacına göre periyodik olarak 30 ila 40 gün aralıklarla uygulanır. Uzman bu süreyi bazı durumlara göre daha kısa tutabilir.
AKNE BAKIMI
Akne Oluşumu
Sebepleri ile yoğunlukla 15-22 yaş arasında görülmekle birlikte her yaş ve cilt grubunda görülebilir.
Akneli Cildin Bakımı
Akne yoğunluğuna bağlı olarak ortalama bir ila 1,5 saat sürebilir. Siyah noktalar, kapalı komedonlar açık komedonlar, yağlı kistler ve milialardan arındırmak için cilt yüzeyi temizlenerek rahatlama sağlanır ve akne oluşumunu engelleyecek ürünler ile desteklenir. Dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden biri akneli cildin çok sık yıkanmaması gerektiğidir.Cildin kurumasına ve aknenin kötüleşmesine sebep olur.
Akne sıkma işlemi kişi tarafından evde değil mutlaka bir profesyonel tarafından yapılmalıdır.
Copyright 2021 © Opr. Dr. İbrahim Oskui